Johan Zanotti kliver ner i Team Sydhavsøerne

Johan Zanotti tränar Runar i Norge. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Efter tre år som huvudtränare med helhetssyn lämnar Johan Zanotti uppdraget i Team Sydhavsøerne. Klubben kommunicerar på sin hemsida att Zanotti väljer ett sabbatsår istället för att förlänga kontraktet.

Sommaren 2017 tog Zanotti, med Lugi HF som senaste svenska klubbadress, över laget i andraligan.

Efter tre år i Norge (Runar) kom tre danska säsonger. Zanotti har lagt vikt vid vardagen och träningsmiljön och hyllas också av klubben med brinnande intresse för barn- och ungdomshandboll för att få in lokala spelare i TSØ:s A-laget.

På klubbens hemsida motiverar han beslutet att lämna.

– Efter en lång tid med funderingar har jag bestämt mig för att inte förlänga med Team Sydhavsøerne. Detta är och var inget lätt beslut, då jag kan säga att resan vi började för tre år sedan är en resa jag gärna vill vara med på ännu en tid. Jag vet att vi förr eller senare kommer att ta steget upp i ligan och det skulle jag gärna vara en del av, säger Zanotti.

Team Sydhavsøerne ligger för närvarande sexa i 1. division och kan dra nytta av tränarens entusiasm och taktiska insikt vårsäsongen ut. Klubbens hemsida anger också att Zanotti med familj kommer att bo kvar i i lokalområdet och möjligtvis kan få annan roll i TSØ.

– Jag/vi ser fram emot att sitta på läktaren och ropa med alla er som stöttar grabbarna, säger han till hemsidan.

Länk: ZANOTTIS SIDSTE SÆSON I DENNE OMGANG