Jan Pytlick tar över Sønderjyske

Jan Pytlick. Foto (arkiv): Handball Planet

Efter niondeplatsen med Kasper Christensen vid rodret sker ett oväntat skifte i Sønderjyske. Jan Pytlick tar över och tränar sitt första herrlag på flera år de närmaste tre säsongerna.

Christensen jobbade sig upp till huvudtränare och bidrog till Sønderjyske nya ungdomliga profil på planen. Det blev sammanlagt fem år i klubben, kontraktet gällde förvisso ytterligare ett år. När möjligheten att få in internationellt rutinerade Pytlick dök upp gjorde dock klubbledningen slag i saken.

– Det är inte säkert att en man som Jan Pytlick också skulle vara ledig sommaren 2021. Ibland handlar det om att slå till när du får möjligheten och vi var glada och stolta att hämta in en resurs som Jan Pytlick till Sønderjyske. Den chansen ville vi inte gå miste om, säger sportchefen Simon Hajdu Lindhardt till klubbens hemsida.

Pytlick hade hand om Team Esbjerg och GOG i herreliten i slutet av 1990-talet. Sedan dess har han framförallt gjort sig känd som en gigant till förbundskapten för det danska damlandslaget med dubbla OS-guld. Uppdraget i Odense från 2016 tog slut i december 2019 med skrala resultat under den första halvan av säsongen.

Länk: Jan Pytlick bliver ny cheftræner i SønderjyskE Herrehåndbold