Nora Mørk flyttar tillbaka till Norge?

Nora Mørk. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Ingen övergång med fixstjärnan inblandad sker i smyg. Nora Mørk gick till CSM Bukarest under uppmärksammade former, efter ett skadefyllt år verkar den snabbfotade niometaren flytta igen. Uppgifter i flera norska medier placerar 29-åringen i Vipers Kristiansand till hösten.

TV2 var allra först med ryktesnyheten måndag kväll. Mørk kan bryta kontraktet med Bukarest ett år i förtid och istället hamna med ett hav av landslagskollegor i Vipers.

Kristiansandsklubben har tydliga ambitioner att gå långt i Champions League. Tränaren Ole Gustav Gjekstad har förlängt kontraktet, precis som flera av de bärande spelarna.

I början av juni skickade Vipers tio spelare: Katrine Lunde, Heidi Løke, Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Silje Waade, Malin Aune, Andrea A. Pedersen, Ragnhild Valle Dahl, och Vilde K. Jonassen till landslagssamling.

Där fanns också Mørk som är på väg att bli kvitt sin senaste tunga skada. Än så länge är det locket på angående flyttplan och hemkomst.

– Det är fel att säga att det inte förekommit kontakt med Vipers när hon varit på landslagssamling med många Vipers-spelare. Men det har inte varit några formella samtal. Då borde jag ha känt till det och det vet jag ingenting om, säger pappan och agenten Morten Mørk till NRK.

Länk: Nora Mørk vil tilbake til Norge