Hansen bekräftar: Funderade på att avsluta karriären

Mikkel Hansen. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Mikkel Hansen är tillbaka på handbollsplanen igen. Men det var inte självklart att det skulle bli en återkomst efter sjukskrivningen tidigare i år. 
– Jag tror att det handlade mer om om jag skulle spela handboll eller inte, säger han till danska TV2 på frågan om han funderade på att avsluta landslagskarriären. 

I februari i år sjukskrev sig Mikkel Hansen. Detta efter ett jobbigt 2022, där han bland annat drabbades av en blodpropp.

Men efter sommaren har Mikkel Hansen tagit sig tillbaka och visat att han alltjämt är en av världens bästa spelare när han har dagen. Men i en intervju med danska TV2 medger storstjärnan att det inte var någon självklarhet att det skulle bli något spel överhuvudtaget.

När han får frågan om han funderade på att sluta spela i det danska landslaget svarade han följande:

– Nej, jag tror att det handlade mer om om jag skulle spela handboll eller inte.

Välbehövlig paus

Men 36-åringen är inte redo att säga klisterburken på hyllan riktigt ännu och mycket beror på det välbehövliga avbrott som Aalborg-spelaren fick från handbollen.

– Jag skulle säga att under perioden när jag varit borta har det varit riktigt skönt att slippa tänka på handboll. Jag tror inte att saknaden var särskilt stor där. Men det kommer en punkt där man kan känna att man vill tillbaka. Man börjar känna att man har saknat sporten och då blir man övertygad om att man måste spela igen, säger Mikkel Hansen.

Under säsongsupptakten har Hansen varit en av Aalborgs absolut viktigaste spelare. I Champions League-spelet har han bland annat svarat för 36 mål på sex matcher och han är nu tillbaka som en del av den danska truppen som gör upp mot Norge, Spanien och Nederländerna i Golden League.

LÄNK: Mikkel Hansen övervägde att avsluta karriären