GOG och Ålborg bra igång i semifinalspelet

Jerry Tollbring. Foto (arkiv): GOG Håndbold, https://www.facebook.com/pg/GOGsport/photos/.

GOG mosade Skjern HB med tio bollars marginal. Ålborg HB följde på med ännu en hemmaseger, Bjerringbro/Silkeborg höll sig dock nära innan slutsignalen ljöd för 24–22.

Det var en glädjedag för GOG och inte minst för Mathias Gidsel. Den danske landslagsmannen var tillbaka på planen efter fyra månaders skadeuppehåll.

Gidsel skickade in fyra bollar i en match som Fynlaget ägde under de avslutande 40 minuterna. Skjern hade tidig tvåmålsledning, till exempel när Jesper Konradsson fixade upp 3–5 på tavlan.

Scenförändringen var skoningslös och tydlig med bland annat kontringsmål från Jerry Tollbring (sex mål totalt), Skjern kunde inte sätta emot efter paus.

Ålborg sliter med sin skadelista, gigantmötet mellan de två främsta danska lagen 2021/22 kom trots allt ett steg närmare. Bjerringbro-Sillkeborg gjorde matchens första mål, få minuter senare hade Ålborg åtminstone uddamålet mer i protokollet.

Det blev spännande till sist, bortalaget reducerade och Ålborg startade slutminuten med 23–22. En lyckad timeout och utvisning för BSH gjorde att hemmalaget kunde hålla bollen tills Nikolaj Læsø slog till för nionde gången i öppet läge.

Returmatcherna spelas på tisdag, då Bjerringbro-Silkeborg och Skjern måste vinna för att inte försvinna till bronskampen. GOG och Ålborg når finalen med oavgjort i match två.

GOG–Skjern HB 33–23 (17–13)
GOG: Jerry Tollbring 6 (1), Oscar Bergendahl 1; Skjern: Jesper Konradsson 2, Alfred Jönsson 1.
Ålborg HB–Bjerringbro/Silkeborg 24–22 (14–11)
Ålborg: Felix Claar 2; BSH: William Bogojevic 4, Ludvig Hallbäck 2