Fransk press: Markus Olsson har skrivit tvåårskontrakt med Toulouse

Markus Olsson. Foto: Skjern Håndbold

Efter en längre tids rykten verkar det vara klart: Markus Olsson flyttar till Frankrike och Toulouse nästa säsong, det rapporterar franska L’equipe. Svensken ska ha skrivit på för två år med den franska storklubben. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Vi hakade tidigare i år på ryktet i Kristianstadsbladet att vår svenske vänsternia Markus Olsson var på väg till FENIX Toulouse. Det stod klart tidigare sedan innan att 27-åringen skulle lämna sitt danska Skjern efter säsongen, men destinationen var okänd.

Nu rapporterar alltså högt ansedda franska tidningen L’equipe att Olsson ”med största säkerhet” är klar för Toulouse.
Han blir inte den första ”Suédois” som har varit i laget. Tidigare har Andreas Cederholm spelat där och Fredric Pettersson flyttar ifrån klubben nästa säsong för spel i Montpellier. 

Vi spekulerade i om det verkligen skulle bli Toulouse för Olsson då klubben redan har tre vänsternior i truppen – dansken Kasper Kisum, spanjoren Arnau García och franske bjässen (208 cm) Cyril Morency. Det är oklart om någon får lämna för att ge plats åt Olsson då både Kisum och Garcia anslöt förra sommaren, men någon av dem lär det bli.

Markus har gjort en lysande säsong i år och varit hela Danmarks bästa Olsson. 101 mål har det blivit i ligan och 71 i Champions League. Från början startade karriären i Karlshamns HF innan han gick via IFK Kristianstad till Skjern. Och nu Frankrike.

Bonne chance, Markus!

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here