Förre landslagskeepern Michael Bruun gjorde comeback – 47 år ung

Sverige - Danmark från 2001. Michael Bruun, Danmark. Foto: Bildbyrån

Det är aldrig för sent för comeback. Fråga bara Michael Bruun. Den 98-faldige danske landslagsmannen hoppade i helgen in för sin barndomsklubb HRH 74 Roslev i danska division 2, det rapporterar danska TV2.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Med decennier av rutin från danska högstaligan med TT Holstebro och Mors-Thy, 98 landskamper och ett EM-brons från 2002 är Michael Bruun en av de mer meriterade spelarna i Danmark. I dag är han även assisterande tränare i Holstebro och målvaktstränare i Danska damlandslaget. Så handbollstekniken är det inget fel på, men division 2 är division 2 är division 2.

Målvakten blev uppringd av Roslevs tränare som meddelade att deras ena målvakt var skadad, den andre sjuk. Vill du spela? Klart han ville. Tio minuter senare var han färdigpackad och på väg till bortamatchen mot Hornbaek.

Hur gick det då?

— Det kunde såklart gått bättre, men vissa stunder var helt okej, speciellt i andra halvlek. I första halvlek borde jag ha tagit fem bollar till. Men jag tycker inte att det var en flopp, jag hade väl 33 procent räddningar, säger Bruun till TV2.

Men de där 33 procenten räckte inte för Roslev. Man förlorade med uddamålet mot Hornbaek och comebacken var över för den här gången, och kanske för sista gången.

— Det var min barndomsklubb som jag spelade med i många år. Det var kul, men jag hoppas inte att de ringer igen, avslutar målvakten.

 

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here