Emil Mellegård klar för HØJ Elite

Emil Mellegård under EM 2022. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Landslagsmeriterade Emil Mellegård är klar för HØJ Elite i den danska andraligan.
Vänsterkanten spelar för tillfället sin fjärde säsong i Bundesliga-laget HSG Wetzlar och var uttagen till landslaget så sent som 2023.
– Han kommer snabbt att bli ett populärt namn på läktaren, säger lagets tränare, Jesper Fredin, på klubbens hemsida.

Tidigare i år rapporterades det att både Linus Arnesson och Emil Mellegård var påväg till HØJ. Nu bekräftar klubben att den sistnämnde har skrivit på ett två-årskontrakt.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats värva Emil Mellegård till HØJ Elite. Emil är ett fysiskt praktexemplar och är otroligt explosiv i sina starter och i kontringar, säger Fredin.

Kärrasonen spelade sin senaste a-landskamp mot Danmark i träningsturneringen EHF Euro Cup förra året och har hunnit med 29 mål på sina 21 kamper. Han har även använts på flera positioner i försvarspelet.

– Emil är en spännande kant eftersom han defensivt kan täcka 2:an och spela som spets i ett 5:1-försvar på Bundesliga-nivå. Det kommer att ge oss extra taktiska kort på handen, säger Fredin.

I HØJ Elit kommer han bli lagkamrat med den legendariske högersexan Hans Lindberg.

Den danska andraligan är slutspelad för säsongen och HØJ slutade på en fjärdeplats, målskillnad från kval till finrummet.