Efter plötsliga avskedet – Olsen flyttar till konkurrenten

Morten Olsen, Danmark. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Moren Olsen tog hastigt avsked av GOG. Men nu står det klart att mittnian är klar för en återkomst till Bjerringbro-Silkeborg.
– Jag tycker att BSH är ett riktigt bra lag, en bra klubb och med stor potential, säger han på klubbens hemsida. 

Morten Olsen fick lämna GOG under uppmärksammade former förra veckan. Speldirigenten fick lämna klubben mitt under brinnande säsong och lagkamraterna fick beskedet i omklädningsrummet efter Champions League-segern mot Porto enligt danska TV2.

Efter beskedet om flytten från GOG har det spekulerat i huruvida Olsen överhuvudtaget kommer att spela fler handbollsmatcher. Men under måndagsförmiddagen presenterade ligakonkurrenten Bjerringbro-Silkeborg något av en värvningsbomb.

BSV meddelade nämligen att man hämtar in Olsen på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2025. Detta innebär att Olsen återvänder till klubben som han representerade mellan 2007 och 2010.

– Jag tycker att BSH är ett riktigt bra lag, en bra klubb och med stor potential. Jag tror och hoppas att jag kan bidra till att vi tillsammans står ännu starkare i kampen om guldet. Dessutom kommer allt utanför handbollen att passa oss som familj väldigt bra”, säger Morten Olsen om förändringen på klubbens hemsida.

I Bjerringbro-Silkeborg spelar sedan tidigare bland annat svensktrion Ludvig Hallbäck, William Bogojevic och Johan Sjöstrand. BSH parkerar på tredje plats i tabellen, samtidigt som GOG alltjämt befinner sig på sjätte plats i tabellen.

LÄNK: Morten Olsen vänder tillbaka till BSH