Efter GOG:s protest – matchen mot Kolding spelas om

Josef Pujol. Foto: GOG Håndbold

Efter matchen mot Kolding den 20 oktober lämnade GOG in en protest till disciplinnämnden. Nu har protesten blivit behandlad och det innebär att matchen kommer att spelas om, det skriver det danska handbollförbundet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchen mellan Kolding och GOG slutade 23–23, men efter matchen lämnade GOG in en protest som nu har godkänts av disciplinnämnden. Kolding motsade sig protesten, men disciplinnämnden gick på GOG:s spår.

Så här står det i disciplinnämndens utlåtande: 

”Disciplinnämnden har vid tidigare praxis fastställt att enbart regelbrott kan tillbringa omspel, då vid särskilda tillfällen där något som skett haft avgörande betydelse för matchens resultat. Ett regelbrott i sig kan inte automatiskt innebära omspel. Vid vår värdering i det här specifika fallet har vi dels kommit fram till att eftersom de två regelbrotten skedde med nio minuter kvar så talar det emot regelbrottens avgörande betydelse för resultatet. Men disciplinnämnden har också värderat, och det har varit avgörande, att det var en mycket jämn match (där det faktum att ett mål dömdes bort) har betytt att GOG borde haft ett mål mer i matchen. Ställningen skulle i så fall ha varit 22–22, men blev istället 22–21 i Koldings favör. Det andra regelbrottet (två minuter för en GOG-ledare och utvisning för GOG) gav Kolding en fördel att spela med en spelare mer i två minuter, varpå Kolding kunde ta ledningen med 23–21. Därför har disciplinnämnden kommit fram till att de två regelbrotten har haft avgörande betydelse för matchens slutresultat”.

LÄNK: KIF KOLDING-GOG SKAL SPILLES OM

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here