Beskedet: Sjöstrand lämnar BSH efter säsongen

Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Johan Sjöstrand kom till Bjerringbro-Silkeborg 2020. Men nu står det klart att svensken inte förlänga avtalet med klubben och därmed lämnar efter säsongen. 
– Han har bidragit med sin stora erfarenhet och rutin från flera toppklubbar i Europa, säger sportchef Michael V- Knudsen till klubbens webbplats. 

Johan Sjöstrand har hunnit med spel i klubbar som Barcelona, Kiel och Flensburg. Sommaren 2020 gick flyttlasset till Bjerringbro-Silkeborg. Där har den svenske skottstopparen varit en viktig del av laget som har varit en etablerad del av den danska toppstriden – men snart är tiden i klubben över.

På sin hemsida meddelar nämligen Bjerringbro-Silkeborg att Sjöstrand lämnar klubben efter säsongen. Detta eftersom Sjöstrands utgående kontrakt inte kommer att förlängas.

– Vi vet om hans absoluta toppnivå och det är avgörande för oss, så vi hoppas att han kommer tillbaka på den nivån och att han är redo att avsluta på ett förnämligt sätt i BSH. Han har bidragit med sin stora erfarenhet och rutin från flera toppklubbar i Europa, och han har även levererat toppprestationer för oss och varit avgörande i matcher, säger sportchef Michael V. Knudsen till klubbens hemsida.

Sjöstrand, som representerade det svenska landslaget mellan 2008 och 2015, är själv fullt fokuserad på att ta sig tillbaka från skada och ordna en fin avslutning på sin tid i den danska klubben.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka på planen igen och avsluta bra i Bjerringbro-Silkeborg Handboll – gärna med en medalj av finaste karat, säger Sjöstrand.

Vad som blir nästa utmaning för Sjöstrand återstår att se. 36-åringen slog igenom i IFK Skövde, en klubb som han lämnade redan 2009.

LÄNK: Johan Sjöstrand lämnar Bjerringbo-Silkeborg