Bergendahl målbäst när GOG befäster serieledning

Oscar Bergendahl. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

GOG håller hårt i serieledningen i Danmark. Igår vann laget mot nästjumbon Ringsted med 28-22 (12-9) där mittsexan Oscar Bergendahl gjorde sex mål. Samtidigt vann Rickard Frisks Holsterbo svenskmötet mot Sönderjyske. 

GOG fortsätter sin säsong i Danmark utan att förlora. På 15 matcher har laget 13 segrar och 2 kryss. Igår fylldes segerstatistiken på när Bergendahls gäng lekte bort Ringnes med 28-22.

Oscar Bergendahl hade en fin kväll på linjen för hemmalaget och satte sex bollar på sju försök i matchen – vilket var flest av alla. Totalt har det blivit 28 mål i år för 25-åringen från Kungsbacka.

Det spelades ytterligare en match i Danmark igår där Holstebro vann över Sönderjyske med 32-29 (16-16). Målen vaktades av två svenskar där Rickard Frisk motade 35% av skotten för Holstebro och Josip Cavar 32% för Sönderjyske.

Även Marcus Dahlin i Sönderjyske kom med i statistiken med ett mål på ett försök. Men det var Holstebro som var starkast, vilket innebar lagets femte raka vinst och häng på topplagen från sin tredjeplats. Sönderjyske kämpar på vid slutspelsstrecket.