Axel Andersson klar för TSM Ringsted

Axel Andersson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter att ha spelat fem säsonger i Lugi lämnar Axel Andersson Lunda-klubben för spel i Danmark och TMS Ringsted nästa säsong. Där förenas han med sin tidigare tränare i Lugi och Handbollsliganbekante, Marc Udh. 

Den danska ligan får ännu en till svensk, nu i form av Axel Andersson som har skrivit på ett 2-årskontrakt med nykomlingarna. Vänsterkanten blir den första svensken i spelartruppen som just nu kämpar för topp 8-position och spel i vinnarrundan.

Marc Udh, som tidigare varit tränare för Axel Andersson i Lugi, säger till TSM Ringsteds hemsida att han ser fram emot att träna honom igen.

– Under de 3 säsonger jag har följt Axel har han haft en fantastisk utveckling, vilket även lett till en del landskamper i det svenska ligalandslaget. Axel är en fysiskt stark kant med mycket fart och samtidigt en otroligt skicklig försvarare. Jag ser fram emot att få honom  till vår redan starka trupp, säger tränare Marc Udh till klubbens hemsida.

Axel Andersson blir den tredje bekräftade spelaren som lämnar LUGI inför nästa säsong. Det står redan klart att Mads Kragh Thomsen lämnar för KIF Kolding och att Adrian Hesslekrans går till Norge och ØIF Arendal. Som tidigare rapporterat ryktas även supertalangen och spelmotorn Axel Månsson lämna klubben för dem regerande mästarna IFK Kristianstad.

LÄNK: Svensk tilgang til TSM Ringsted