Aalborg krossade GOG – mästare för andra gången på tre år

Aalborg firar guldet. Foto: Aalborg Håndbold

Finalspelet mot GOG startade inte särskilt bra för Aalborg och Mikael Aggefors och hans lagkamrater hade kniven mot strupen efter förlust i den första hemmamatchen. Men efter seger på bortaplan och kross i dagens hemmamatch står Aalborg som mästare för andra gången på tre säsonger.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den första finalmatchen vann GOG på bortaplan med 33–30 och då talade det mesta, om inte allt, för att GOG skulle bli mästare. Men i en riktigt spännande returmatch lyckades Aalborg vinna med 32–21 och vips så hade Aggefors och gänget lite fördel igen.

Dagens match då? Aalborg tog kommandot direkt och gick fram till 17–15 i den första halvleken. I den andra höjde sig Aalborg lite till medan GOG inte riktigt orkade hänga med. Därför vann Aalborg med 38–32 och kan därmed titulera sig mästare för andra gången på tre säsonger.

Mikael Aggefors fortsätter därmed att bygga på en redan gedigen meritlista med guld för Alingsås HK och nu två guld sedan flytten till Aalborg. Guldet var Aalborgs fjärde i historien – samtliga har kommit under 2000-talet. En extra fin säsong för Aalborg med tanke på att klubben även tog hem cupen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here