Trippelt svenskt i omgångens lag – Jamina Roberts praktinsats prisas

Jamina Roberts. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Hela tre svenskar tar plats i omgångens lag i danska högstaligan. Flest MEP-poäng (Most Effective Player) av alla förra rundan plockade Jamina Roberts med sina nio mål i vinsten över Nyköbing. Med näst flest poäng kommer Köpenhamns Linn Blohm och sen Marie Wall på fjärde plats.

Randers har fått en mer motiverande start på säsongen i år än i fjol. En stor anledning till det stavas Jamina Roberts. Sveriges vandrande trollerilåda finns på delad tredjeplats i skytteligan med 21 mål och fyra i totala MEP-ligan. Förra omgångens nio mål på nio skott mot Nyköbing såg till att förbättra den statistiken.

En som har imponerat ännu mer i mål- och MEP-listan är Köpenhamns Linn Blohm. Den avslutningssäkra mittsexan ligger tvåa i skytteligan med 24 mål och dessutom finns på andraplats i MEP – efter lagkamraten Mia Rej på båda listorna.

Även Marie Wall stod för en riktigt stark insats senast i Köpenhamns seger mot Ålborg med 35-23. Vänsterkanten stod för sju mål och klockar in på fjärde högst MEP för veckan.

Målvakt: Amalie Milling, København Håndbold (1) 5,10 MEP
Vänsterkant: Marie Wall, København Håndbold (1) 4,95 MEP
Vänsternia: Jamina Roberts, Randers HK (1) 7,77 MEP
Mittnia: Mia Rej, København Håndbold (2) 4,25 MEP
Högernia: Helene Kindberg, Silkeborg-Voel KFUM (1) 4,75 MEP
Högerkant: Pernille Johannsen, Nykøbing F. Håndbold (1) 4,04 MEP
Mittsexa: Linn Blohm, København Håndbold (2) 6,09 MEP