Timeoutincident ger två matchers avstängning

Claus Mogensen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Den omdiskuterade händelsen i den danska ligapremiären har fått ett disciplinärt efterspel. Köpenhamn stoppade tiden medan Nykøbing Falster hade bollen, tränaren Claus Mogensen döms till två matchers avstängning, skriver TV2 Danmark.

En elektronisk timeout-knapp testas i ligahandboll på andra sidan sundet. Det gör det numera möjligt – och regelvidrigt att begära timeout trots att motståndarlaget har bollen.

Redan i den första omgången inträffade en sådan situation. Vid ställningen 26–27 mello NFH och Köpenhamn tryckte bortalagets fysioterapeut, uppenbart på anmodan från tränaren på knappen.

Den direkta följden blev straff och därpå mål till Nykøbing Falster. I Mogensens ögon var anledningen att få en kvitteringschans.

– Reglerna är ju sådana att om man tar en felaktig timeout med mindre än 30 sekunder kvar får motståndarlaget straffkast. Vi såg det som den enda utvägen att få tag i bollen, sade han tidigare till TV2.

I efterdyningarna har frågor med inriktning på etik och moral väckts. Dessutom inledde dicisplinkommittén hos det danska förbundet (DHF) en granskning.

Enligt TV2 som läst beslutet väntar två matchers avstängning för Mogensen medan fysioterapeuten blir borta från ledarstaben vid ett matchtillfälle.

Ett ”särskilt opassande osportsligt uppträdande” från tränarens sida väger tungt i avgörandet. Kommittén poängterar också att Mogensen agerade med en medveten handling.

Avstängningen innebär att Köpenhamn blir av med sin huvudtränare i ligamatcherna mot EH Ålborg och Århus United. Mogensen kan återvända till sina coachuppdrag i cupkvartsfinalen, mot just Nykøbing Falster.

Länk: København-træner får karantæne efter omstridt sag

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here