Thörn lämnar Aarhus United efter säsongen

Martina Thörn, här i Randers HK. Foto: Brest Bretagne.

Martina Thörn har imponerat för Aarhus United under de två säsonger hon tillhört klubben. Men årets säsong blir den sista – det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Aarhus United har ekonomiska bekymmer och i pressmeddelandet framkommer det att de helt enkelt inte har råd att skriva nytt kontrakt med Thörn, även om önskan funnits från klubben.

– Med tanke på vår tuffa ekonomiska kamp för att överleva har vi inte råd att förlänga med en spelare av Martinas kaliber. Nu ska vi hitta en ny målvaktskollega till Nora Persson, säger Mads Winther från Aarhus United i pressmeddelandet.

Martina Thörn är bara 30 år gammal och bör ha många år kvar som elitspelare. I Japan-VM för lite mer än ett år sedan var Thörn andramålvakt och ambitionerna finns kvar att spela i landslaget.

– Efter en tuff tid var Aarhus United helt rätt val för mig. Jag flyttade till Aarhus för att få chansen att komma in det svenska landslaget och det lyckades jag med, vilket är en stor höjdpunkt i min karriär. Jag kommer att fortsätta att kämpa för landslagsplatsen i min kommande klubb, men först ska jag göra allt för att vi i Aarhus ska nå slutspel i år, säger Martina Thörn i pressmeddelandet.

Martina Thörns klubbar:

–2015 VästeråsIrsta
2015–2016 Glassverket IF (Norge)
2016–2017 FC Midtjylland (Danmark)
2017–2019 Randers HK (Danmark)
2019–2021 Aarhus United (Danmark)