Stormatcher i Danmark – Odense och Esbjerg bäst i svenskmötena

Nathalie Hagman. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Det spelades topphandboll i Danmark igår när lagen på plats ett, två, tre och fem gjorde upp. De stora vinnarna blev Hagmans Odense som bortaslog Idéhns Silkeborg med tio bollar, och Esbjerg som hemmavann med sju mot Köpenhamn.

Vi börjar i Esbjerg där det bjöds på hela 67 strutar i mötet mellan Clara Monti Danielssons hemmalag och gästande svensklaget Köpenhamn. Esbjerg har inlett säsongen urstarkt och vunnit sina fem första matcher – en svit som igår förlängdes till sex raka.

Köpenhamn följde med bra i första halvleken i Esbjerg men mot slutet av den så tappade man iväg hemmalaget till ledning med 19-15. Esbjerg visade varför de har vunnit alla sina matcher i år, så också mot Köpenhamn, och skrev slutresultatet till 37-30.

I Silkeborg tog Filippa Idéhns lag mot gästande Odense med Nathalie Hagman. Hagman lyckades få dit två bollar i matchen, där Filippa Idéhn stod bra i mål och räddade 31 procent av skotten – varav två straffar.

Men landslagskeeperns fina målvaktsspel räddade inte tredjeplacerade Silkeborg och Odense kunde gå om de gröna i tabellen efter klar seger med 30-20 på bortaplan.

Team Esbjerg – Köpenhamn 37-30 (19-15)
Svenskmål: Marie Wall 3, Linn Blohm 2, Olivia Mellegård 1.

Silkeborg-Voel – Odense 20-30 (8-13)
Svenskmål: Nathalie Hagman 2.

Tabellen>>