EHF rankar talangfullaste trupperna – Sävehof på femteplats

Sävehofs bästa målskytt, Emma Fernis. Foto: Christoffer Borg Mattisson /Bildbyrån.

På sin hemsida rankar Europeiska handbollsförbundets skribent Chris O’Reilly fem lag med de bästa unga trupperna inför damernas Champions League. Femma i tabellen hittar vi svenska Sävehof medan ungerska Ferencvaros finns i topp.

I veckan kastar Champions League igång för Sävehof och de andra lagen i turneringen. Som en uppladdning inför turneringen har EHF lagt ut en topp 5-lista på lagen som ser intressanta ut på ungdomssidan, där Sverige finns representerat.

Med den yngsta snittåldern i Champions League där äldsta spelaren bara är 25 år gammal är det inte otippat att Sävehof tar en plats bland lagen med mest talangfyllda unga trupper.

De många talangerna kan behövas, och lär få några dyra läropengar, när Sävehof åker till Champions League-mästarna Györ för sin första match i årets turnering, den 6 oktober.

Före Sävehof i rankingen hittar vi en blandat kompott av topplag från Montenegro, Frankrike, Ungern och Kroatien. Allra högst upp kommer Ferencvaros från Ungern. I laget finns dels ungerska topptalangerna Noemi Hafra på vänsternio och Katrin Klujber till höger.

Motivering till rankingen finns på EHF:s hemsida.

EHF rankar lagen med bäst ungdomstalang:
1. FTC-Rail Cargo (Ungern)
2. Metz (Frankrike)
3. Buducnost (Montenegro)
4. Podravka Vegeta (Kroatien)
5. IK Sävehof (Sverige)