Nio svenskmål när topplagen vann i Danmark

Angelica Wallén. Foto (arkiv): PL-photo.dk

De tre topplagen Odense, Nyköbing och Esbjerg spelade alla hemma igår. Det förblev skrällfritt och topptrion vann sina matcher med minst sju mål. Nio av målen gjordes av svenska spelare.

Vi börjar uppifrån och ner, i det enda laget utan svenska spelare, Odense. Den suveräna serieledaren vann igår sin 16:e raka match, av 16, i årets HTH Liga när Jessica Ryde och ligafemman Herning-Ikast besegrades med 31-23 (18-12).

Det stjärntäta Odense-laget avgjorde matchen redan i första halvlek där de två danska EM-spelarna Mette Tranborg och Stine Jörgensen var målfarligast. Jessica Ryde hoppade in för Herning-Ikast och räddade fyra av 12 skott.

Hos det mest svensktäta laget, Nyköbing, blev det en stabil hemmaseger mot tian Skanderborg med 31-24 (16-11). För de gula så blev Angelica Wallén bästa blågula målskytt med fyra kassar. Anna Lagerquist satte även två av två från linjen medan Emelie Westberg gick mållös.

Nyköbing gick upp på 25 poäng i och med segern men har långt kvar till Odense på 32 poäng. Däremot håller de Team Esbjerg bakom sig på 24 poäng.

Esbjerg var det topplag som hade det tuffast inledningsvis hemma mot Viborg. Gästerna tog ledningen i första delen av matchen men Esbjerg hämtade in och gick om till 12-11 i paus. Till slut blev ligatrean också det lag som vann sin match med störst marginal, 32-22.

Clara Monti Danielsson gjorde tre mål på fyra försök från sin linjeposition och var en bidragande faktor till segern.

Tabellen >>