Monti Danielsson går till Esjerg – ersätter Toft Hansen

Randers HK med Clara Monti Danielsson. Foto. Annette Andersson.

Försvarsklippan Clara Monti Danielsson lämnar sin klubb Randers för konkurrenten Team Esbjerg efter säsongen. Där kommer hon att få ta över mittsexsysslan från Ulrika Toft Hansen som flyttar till Paris. 

ANNONS

Linjespelaren Monti Danielsson kom till danska Randers för tre säsonger sedan från Lugi. I Lugi spelade hon fem säsonger. Och nu är det alltså dags för flyttlass igen – till Esbjerg. Det skriver Team Esbjerg på sin hemsida. 

— Jag har haft en riktigt bra tid i Randers och var riktigt positiv om att stanna i klubben. Men jag var också öppen för andra möjligheter, och de goda samtalen med Jesper Jensen och Melgaard har övertygat mig om att ta nästa steg i min karriär. Mitt försvar är bra, men jag känner att jag kan fortsätta att utvecklas aggressivt, och det blir kul att jobba med Mette för det. Jag tror att jag kan spela en större roll i Team Esbjerg än vad jag skulle ha med tre linjespelare i Randers, säger Clara Monti Danielsson på klubbens hemsida.

26-åringen som har gjort 26 mål i danska ligan i år är mer av en stark försvarsspelare än en utpräglad målskytt. Om man vill jämföra med Ulrika Toft Hansen, som hon är tänkt att ersätta, så har ”Ullis” gjort 34 mål på 13 matcher. Men Esbjergs tränare Jesper Jensen tror på utvecklingspotentialen hos sitt nyförvärv.

— Clara är en mycket passionerad spelare som alltid går all-in i allt hon gör – en riktig terrier. Vi har många bra, fina tjejer i laget. Clara, med sin personlighet, kan skaka om några saker och hjälpa till att öka intensiteten i vad vi gör. Hon har en fortsatt utvecklingspotential, och vi har många spelare som vill spela in på linjen. Vi tror att vi kan lyfta sin nivå vidare, säger Jesper Jensen på hemsidan.

Clara Monti Danielsson flyttar till femteplacerade Esbjerg från nian Randers först efter säsongen. Kontraktet med det nya laget gäller i två år.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here