Förre Lugimålvakten Emma Friberg lämnar Ringköbing

Emma Friberg- Foto: Ringköbing Håndbold

Emma Friberg hade imponerande statistik när hon lämnade Lugi för danska Ringköbing för två år sedan. Nu står det klart att hon inte kommer skriva på nytt kontrakt med danskarna och lämnar klubben i sommar.

ANNONS

Målvaktstjärnan har förklarat för sin danska klubb Ringköbing, där hon spelar med Linnéa Claesson, att hon är sugen på att pröva något nytt efter säsongen. Klubben förstår och tackar så mycket för tiden och önskar 25-åringen lycka till i sin nästa klubb – vart det nu blir.

Den klubb det nu blir får en väldigt stabil målvakt i sin trupp. På sina fyra säsonger med Lugi låg hon runt 40 procent räddningar säsong efter säsong. I Danmark har det gått lite knackigare, åtminstone med statistiken. 29 procent första säsongen blev till 32 procent andra säsongen – nittonde bäst bland målvakterna i HTH GO Ligaen, danska högstaserien. Då kan läggas till att Ringköbing ligger näst sist i serien.

Men proffsäventyret har förmodligen stärkt psyket och målvaktsverktygen. Det ska bli spännande att se vart målvakten tar vägen.

Emma Friberg spelade sin ungdomshandboll i Kävlinge innan hon gav sig vidare till Eslöv och därefter H43/Lundagård. Sedan spelade hon fyra säsonger med Lugi innan resan gick till Danmark och Ringköbing.

Emmas kontrakt med Ringköbing går ut den 30 juni. Därefter är hon fri att gå till vilken klubb hon vill.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here