Mai Kragballe lämnar Randers för Nantes

Mai Kragballe. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

På kort tid har Randers HK släppt två av sina starkaste kort i niometerslinan. Spelfördelaren Mai Kragballe lämnar den danska ligan efter en stark höst och ansluter till Neptunes de Nantes inom kort.

Randers hemsida rapporterar om övergången, där ekonomi helt klart finns med i bilden. Redan när klubben lät Kristin Thorleifsdottir gå i land med flytten till Horsens HH framkom en dyster bild över finanserna.

Kragballe hade egentligen klart med kontraktet över 2023. När Nantes hörde av sig blev det emellertid bästa möjliga lösning för alla inblandade.

Mittnian, som leder skytteligan när hon lämnar, får Helle Thomsen som ny tränare och Nathalie Hagman/Carin Strömberg bland lagkamraterna.

– Vi har gått ut med att vi i utgångsläget inte vill riva kontrakt, som heller inte är fallet här. Men när en av våra spelare får en så stor möjlighet som Mai nu har fått står vi inte i vägen, säger Randers ordförande Henrik Schaar till klubbens hemsida.

Till europamester.dk fördjupar Schaar förklaringen. Klubben har stor press på sig att få ihop intäkter och utgifter.

– Hade vi inte gjort det här hade risken varit övervägande att vi hade fått stänga ner. Då skulle det inte spelats handboll i Randers. Vi gör alltså inte det här för att vi tycker det är roligt utan nödvändigt, säger han.