Thorleifsdottir byter upp sig i Danmark – klar för Horsens

Kristin Thorleifsdottir. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Randers HK behöver skära i sin ekonomi. Det innebär att klubben nu släpper Kristin Thorleifsdottir till ligakonkurrenten Horsens (HH Elite) med omedelbar verkan.

En blixtövergång är klar i den danska ligan. Kristin Thorleifsdottir tränade igår med sin nya klubb Horsens efter att Randers HK hamnat i ekonomiska ansträningar.

– Sportsligt bliver det selvfølgelig et tabt for os, men lige nu handler det for os om økonomi. Her er det ingen hemmelighed, at Kristin har været en af de store lønudgifter, som vi nu bliver løst fra, säger Peter Skrubbeltrang i Randers sportgrupp till klubbens hemsida.

Ett kontrakt på 2,5 år är nu skrivet med Horsens där 23-åringen blir lagkamrat med Nina Dano och fler bra spelare som Stine Bodholt Nielsen, Emily Stang Sando, Chana Masson, Laura Damgaard, Marija Obradovic och Majbritt Toft Hansen.

Det blir också ett kliv uppåt i tabellen. Från plats 12 med Randers till plats 8 och slutspel med Horsens.

– Vi bliver kontaktet af hendes agent, som fortæller, at hun har fået lov til at se sig om efter en ny klub, og så handler vi hurtigt. Der var ikke så meget betænkningstid, for hun var faktisk en spiller, vi havde kig på. Men først med henblik på næste sæson, säger Jørgen Møller i Horsens till Horsens Folkblad.