Köpenhamn tog hem svenskduellen

Hanna Blomstrand nätade fem gånger för Köpenhamn. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Svensklagen Köpenhamn och Nykøbing Falster bjöd upp till ett riktigt målkalas. Den intensiva, anfallsinriktade tillställningen innehöll större luckor i NFH:s försvar, Köpenhamn vände hemåt med full pott efter slutresultatet 32–36.

Köpenhamn presenterade sitt sena nyförvärv och lät Jessica Helleberg komma in i tempot. Mia Rej präglade som vanligt speluppbyggnad och skottkarta med sina tio mål och sex assist. Hanna Blomstrand har likafullt levererat i säsongsupptakten och fyllde på med fem fullträffar.

Johanna Westberg nätade sex gånger, bäst i hemmalaget för kvällen. När Köpenhamn ställde om till 5–1-försvaret började dock utförsbacken för hemmalaget.

NFH har en annan tydlig trend att ta hand om i fortsättningen. Trots strax under 35 i snitt för målproduktionen har laget förlorat två av tre matcher så här långt.

Som mest ledde Köpenhamn med åtta bollar, Nykøbing Falster kom aldrig närmare än tre under slutkvarten. Vinnarlaget nådde andra plats i tabellen och skuggar Team Esbjerg i tätduon med sex poäng hittills.

Torsdagen innehöll också en cupåttondel med tipsenlig bortaseger. Svensktrion i Viborg HK: Emma Friberg, Carin Strömberg och Madeleine Östlund fanns på vinnarsidan och gästerna hakade av Ringkøbing Håndbold redan före paus. Viborg vann till slut med 29–19.

Kvindeligaen 3 september
Nykøbing F. HK–Köpenhamn HB 32–36 (14–19)
NFH: Johanna Westberg 6, Johanna Forsberg 4; Köpenhamn: Hanna Blomstrand 5, Sofia Hvenfelt 2.