Johanna Westberg fortsätter att briljera – nu elvamålsskytt

Johanna Westberg. Foto: PL-photo.dk

Nyköbing Falster hade inga större problem med att besegra Herning-Ikast. 30–25 slutade matchen efter att Johanna Westberg gjort elva mål för hemmalaget. Den svenska landslagsstjärnan leder skytteligan i Danmark med 86 mål på 13 matcher.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Johanna Westbergs utveckling sedan flytten till den danska ligan för några år sedan har varit rätt otrolig. Visst, en vass spelare även under sin tid i SHE, men i Danmark har Westberg egentligen blivit bättre på allt och rankas numera som en toppspelare i en av världens bästa ligor.

Mot Herning-Ikast gjorde vänsternian alltså elva mål och stod därför för mer än en tredjedel av lagets mål i matchen. Och eftersom Anna Lagerquist stod för fyra mål och Angelica Wallén för ett innebär det att svenska spelare gjorde mer än hälften av NFH:s mål för dagen. Det säger så klart en del om de svenska spelarnas betydelse i ett av den danska ligans bästa lag.

13 omgångar in på säsongen har Johanna Westberg ledningen i skytteligan med 86 gjorda mål, åtta mål före tvåan Estavana Polman. Tvåa i skytteligan bland de svenska spelarna är Westbergs lagkamrat Lagerquist som ligger på 19:e plats totalt tack vare 46 mål. Trea är Randers-spelaren Julia Eriksson som gjort 38 mål.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here