Jessica Ryde stannar i Danmark – förlänger med Herning-Ikast

Jessica Ryde. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Jessica Ryde är inne på sin andra säsong i danska Herning-Ikast, och det ser ut att bli ett par till. Målvakten och klubben har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2022, skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det har varit en händelserik juletid för 24-åriga Jessica Ryde. Först blev hon uttagen som reserv på plats under Sveriges EM i Frankrike och nu förlänger hon sitt proffsäventyr i Danmark.

Ryde, som inte längre vill se sig som en talang, är fortfarande andramålvakt bakom Sabine Englert i Herning-Ikast. Men svenskan har varit med i 14 matcher i år för ligafemman och har en räddningsprocent på 31. Klubben är dessutom väldigt nöjda med henne – vilket belönas med ett nytt, långt kontrakt till sommaren 2022.

– Hon är i snabb utveckling och hennes samarbete med veteranen Sabine Englert är sublimt. Hon arbetar hårt på sin utveckling i alla aspekter och vi har stora förväntningar på hennes fortsatta utveckling här i klubben, säger Herning Ikasts ordförande Jakob Mølgaard Christensen i pressmeddelandet.

Målvakten själv håller med ordföranden om att klubben är en perfekt plats att ta nästa steg i lärotrappan.

– Det var ett enkelt val eftersom det är ett fantastiskt lag och en fantastisk klubb med en perfekt utvecklingsmiljö tillsammans med Sabine Englert som partner. Hon är väldigt bra att prata med på träning, på match och privat. Dessutom är träningsmentaliteten och intensiteten mycket hög i Herning-Ikast Handball och det passar perfekt med mina förväntningar, säger Jessica Ryde på hemsidan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here