Jenny Carlson och Holstebro snodde poäng av mästarlaget

Jenny Carlson, tidigare i Lugi HF. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Holstebro Håndbold hade redan pressat Team Esbjerg till en tajt upplösning. Mer skulle komma, Jenny Carlsons skott i slutsekunderna innebar att tabelltian knep en pinne mot ledarlaget i danska ligan.

– Pether sade att jag skulle göra mål, så det gjorde jag, jublade Carlson till Dagbladet Holstebro-Struer.

Pether är den svenske tränaren Krautmeyer som styrde taktiken och motiverade spelaren från sidlinjen.

Mycket av energiflödet verkade rinna av sig själv, trots fyra måls underläge i paus hade Holstebro bara släppt in elva bollar.

Hemmalaget kom allt närmare och Carlson förvaltade fler chanser än någon annan på planen.

Till sist hade hon en möjlig favorit i repris i sikte, ett mål med få sekunder kvar för att nå oavgjort.

Det lyckades för niometaren mot Herning-Ikast tidigare på säsongen. Att motståndet var ännu bättre på pappret och pressen påtaglig hade inget med saken att göra när Carlson gick på mål med matchens sista avslut efter timeout.

— När tränaren väljer ut en får man ju självförtroende och tro på att ,an absolut kan göra det. Dessutom var jag bra igång med målskyttet redan så jag var inte nervös för att kunna göra mål. Det hade jag redan gjort sju gånger, sade hon till Dagbladet Holstebro Struer.

Jessica Ryde spelade för rätt lag, Herning-Ikast hade överläge i en uddamålshistoria mot Silkeborg-Voel. Rydes keeperkollega Sabine Englert vann en poäng på egen hand med en straffräddning sist i matchen.

Johanna Westberg hade slipat på skyttet från den sparsamma föreställningen senast och hjälpte Nykøbing Falster att sänka Vendsyssel.

En liknande nivåhöjning, fem mål från Kristin Thorleifsdottir båtade föga. Randers fick Odenses varierade anfallsspel över sig och förlorade tvåsiffrigt till slut.

Kvindeligaen 6 januari
Herning-Ikast HB–Silkeborg-Voel 29–28 (14–12)
Holstebro HB–Team Esbjerg 22–22 (7–11)
Holstebro: Jenny Carlson 8.
Nykøbing Falster HK–Vendsyssel HB 32–24 (16–13)
NFH: Johanna Westberg 5 (1), Johanna Forsberg 1.
Odense HB—Randers HK 33–23 (18–11)
Randers: Kristin Thorleifsdottir 5 (1)