Horsens föll – Daniela Gustin tillbaka med besked

Daniela Gustin. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Århus United var utom räckhåll och Horsens HH blir kvar längst ner i danska ligan. På annat vis var lördagens ligamatch glädjande för nykomlingen – en sprudlande Daniela Gustin tog banan i besittning för första gången efter korsbandsskadan.

Högersexan fick klarsignal efter att ha klarat de sista testerna på träning kort före match. Enligt rapporterna satsade Horsens på den comebackande landslagsliraren från start efter 13 månaders skadeuppehåll.

Gustin tackade för möjligheten med tabellnian Århus på andra sidan planen. Hon tog sats och nätade tidigt bakom Martina Thörn med hemmalagets tre första mål.

Melissa Petrén följde upp med det fjärde och var som vanligt centralfigur med fem mål och fyra assist.

Men om någon av de gulklädda stack ut och förtjänade uppmärksamhet i 26–34-förlusten var det Gustin med fin fart på kanten. Bästa målskytt med sex av sju skarpa avslut i nät och ett varsel om att jumbon kan bli ett större hot med bättre resurser i spel.

Skadetiden är över, nästa öppning för landslagsuppdrag kommer inte förrän slutet av mars. Det ger gott om tid för Gustin att koncentrera sig på klubblaget och ta ytterligare steg som fullfjädrat nyförvärv.

Horsens HH–Århus United 26–34 (12–18)
Horsens: Daniela Gustin 6, Melissa Petrén 5.