Kristianstad körde över Aranäs

Elin Steen. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Petra Kudlackova gjorde en straffräddning och de orangea satte sin möjlighet från sju meter. På den vägen var det i den rätt entoniga matchen mellan Kristianstad HK och HK Aranäs. Serieledaren satte ner foten med 32–19.

— Vi fick till försvaret, speciellt i första. Det är stabilt på alla positioner, sade Elin Steen.

Den sjunde raka segern gick att ana redan när KHK gick ut för timeout efter dryga kvarten. Aranäs som låg bakom åtgärden var piskade att hitta på något nytt med 7–2 på tavlan.

Hemmalaget hade länge idkat försvarsspel i ren glädje framför en suverän keeper.

– Vi lät dem inte göra samma sak två gånger, log Steen efteråt.

Det var inte mer än rätt att Kudlackova som räddade högt och lågt med mäktiga parader fick fylla på med uppspelen till kontringarna när Kristianstad rusade mot allt större ledning.

Aranäs brände en del lägen och slarvade föralldel bort bollen mer än lovligt. Både en punktmarkering på Andrea Jacobsen och sju mot sex från gästerna testades och raderades från taktiktavlan till 14–5 halvvägs.

— Vi får lite svårigheter emellanåt med deras punkt, men löser det ändå bra. Petra gör en bra match, det brukar hon göra, sade Steen

Segern var redan säkrad, bland annat för att spelfördelare själv tog sig rätt att skjuta mer ofta än tidigare. Rejäla hoppskott och snygga avstämda avlöste varann till totalt åtta fullträffar.

— Jag hade lite flyt. Sådana dagar är det bara att fortsätta, sade hon.

Matchen ut hände inte mer som förändrade etablerad kvalitet. Kristianstads främsta kandidat som skyttedrottning, Katja Ryesberg eldade på till tolv mål medan Kudlackova stod starkt som sista utpost och Steen skickade mot krysset vid behov. 

Aranäs, där Alexandra Lundström nätade sex gånger ligger för tillfället sexa. Kristianstad behåller förstaplatsen och fixerar siktet på SHE-platsen med vårserien igång. 

– Vi har haft bra flyt de senaste veckorna eller månaderna, tränar på som vanligt och ger allt för att gå upp.

Vad är nyckeln för att behålla förstaplatsen?

Vi måste fortsätta spela bra försvar, där vi vinner vi mycket. Sedan gör vi ofta mycket mål, sade Steen och ringade in det höga snittet – 28 framåt så långt.

Kristianstad HK–HK Aranäs 32–19 (14–5)

Tabellen >>