Hanna Blomstrand hämmas fortfarande av höftskadan

Hanna Blomstrand. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Svenska högernian Hanna Blomstrand hämmas fortfarande av den höftskada och höftoperation hon genomgick 2019, det berättar 25-åringen i en intervju med danska Europamester.dk.

Varken Hanna Blomstrand eller hennes Köpenhamn har hittat storformen i år. Huvudstadslaget har tagit 11 poäng på 11 matcher såhär långt under säsongen och parkerar på en sjundeplats. För den svenska högernians del beror den sämre formen dels på den höftskada hon drog på sig 2019.

– Jag har haft problem med min höftskada och har mycket ont, vilket gör att jag har haft problem med att hitta nivån för att prestera under en längre period. Men nu har jag haft en bra lång träningsperiod där jag har kunnat träna på hög nivå, så det ska nog komma. Jag har förtroende för det, säger Hanna Blomstrand till Europamester.dk.

En stor styrka i den annars relativt korta högernians spel var hennes förmåga att accelerera och sicksacka sig förbi försvaren, något som blir svårare med en öm höft. I år har det blivit 17 mål och 15 assist på 11 matcher från Blomstrand – som är optimistisk inför framtiden.

– Jag måste bara göra det jag kan och behöver. Självförtroendet kommer och går lite i handbollen när man spelar en bra eller en dålig match. Men det måste man kunna hantera. Jag har spelat handboll så länge så jag kommer nog klara det. Det är inget jag tänker på, säger hon till Europamester.dk.

Ikväll kl 20:00 tar Köpenhamn emot serieledande och obesegrade Odense.