Filippa Idéhn stängde för Nykøbing Falsters slutspelsambitioner

Filippa Idéhn. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

En intensiv streckstrid väntar om svensklaget Nykøbing Falster ens ska nå slutspel i år. Läget är bättre för Filippa Idéhn i Silkeborg-Voel. Målvakten stod starkt bakom ett bra försvar och var en god grund till 28–23-segern.

Silkeborg-Voel tog poängen som ett skutt till mer säker mark och femte plats. Alltihop efter en match där hemmalaget tog befälet och slutade med att springa ifrån NFH.

Idéhn stoppade sammanlagt 14 skott (49 procent) och läste flera situationer helt rätt rätt, oavsett vem som avfyrade projektilerna.

Bortalaget försökte framförallt med Johanna Westberg och Dione Housheer från nio meter men var totalt sett uddlöst som flera gånger förr.

NFH ligger värre till än på flera år. För närvarande som nia en poäng efter Århus United som har den sista slutspelsplatsen.

Ett tacksamt faktum när de gulblå samlar energi för att kravla över strecket är att det återstående programmet i sex omgångar ser förhållandevis enkelt ut.

Det omvända gäller för Silkeborg-Voels del, vilket gör vinnarlaget ännu mer glada för fem poängs marginal till strecket.

Silkeborg-Voel–Nykøbing Falster HK 28–23 (12–11)
Silkeborg: Filippa Idéhn 1; NFH: Johanna Westberg 7 (1), Anna Lagerquist 3, Angelica Wallén 1.