Estavana Polman om tunga skadesmällen

Estavana Polman. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Estavana Polman väntar på operation efter den allvarliga skadan som håller henne borta hela säsongen. Storstjärnan talar ut hos TV 2 Danmark om den tunga tiden.

– Det var ett slag i ansiktet. Man tänker: ”Okay, nu är det slut”. Men just då tryckte jag knappen: Livet går vidare, säger hon till TV-kanalen.

Polman har fått bita i det sura äpplet efter skadesmällen i slutet av juli. Korsbandet bekräftat av, i väntan på operation följer hon med lagkamraterna i Esbjerg till veckans träningsläger.

– Självklart känns det skit. Det är ingenting man kan planera för. Saker sker av en anledning, men jag har inte hittat den än, säger hon till TV2.

Efter 28-åringens bortfall fick Team Esbjerg med ens andra förutsättningar. Polman är ingen lätt spelare att ersätta, varken ekonomiskt eller med tanke på den korta tiden, halvannan vecka till säsongstart i danska ligan.

– Man ersätter inte Polman rakt av. Men jag tycker att vi har väldigt stor kompetens, som vi inte använde oss av fullt ut för att det inte behövdes förra säsongen. Hon vann väldigt många dueller för oss och de andra behövde bara se till att ta vara på överläget som hon skapade, säger Esbjergtränaren Jesper Jensen till TV2.

Länk: – Benet er som delt i to, siger Polman efter alvorlig skade