Efter avstängningen – Kobenhavn överklagar

Claus Mogensen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I förra veckan kom domen mot Claus Mogensen efter timeout-kaoset i matchen mot Nyköbing Falster. Kobenhavn-tränaren fick en avstängning på två matcher – nu går klubben ut med ett pressmeddelande där de berättar att de har överklagat domen.

Bakgrunden är alltså att den elektroniska timeout-knapp som testat i den danska ligahandbollen användes av en i Mogensens ledarstab. Kobenhavn låg under med en boll i slutet av matchen mot NFH och under motståndarens anfall togs beslutet från Mogensen att det skulle tryckas på timeout-knappen. Regelvidrigt, förstås, och NFH fick en straff (och vann även matchen).

Mogensen hade inga bekymmer med att stå för vad han hade gjort:

– Reglerna är ju sådana att om man tar en felaktig timeout med mindre än 30 sekunder kvar får motståndarlaget straffkast. Vi såg det som den enda utvägen att få tag i bollen, sa han till TV2.

Några dagar senare kom straffet för Mogensen, nämligen två matchers avstängning. Nu har alltså Kobenhavn Håndbold bestämt sig för att överklaga beslutet.

– Vi fick domen från disciplinnämnden i fredags och efter att vi har pratat med våra juridiska rådgivare har vi bestämt oss för att överklaga beslutet. Vi överklagar eftersom vi anser att vi har ett case och vi anser också att det är viktigt att de inte blir ett prejudikat att man blir avstängd om man gör liknande saker, säger Kobenhavn Håndbolds vd Janni Møller Thomsen i pressmeddelandet.

Klubben hoppas också att reglerna kommer att klargöras framöver.

– Vi vill uppmuntra till att reglerna ses över och ändras, säger Møller Thomsen.