Decimerat Nyköbing värvar från Odense – ersätter gravid Emelie Nykvist

Emelie Nykvist (tidigare Westberg). Foto: PL-photo.dk

I sin senaste match, förlust mot Randers, kom Nyköbing Falster till spel med åtta ordinarie spelare. Matchen innan det var de bara sju. Nu hoppas laget kunna värva sig ur den värsta skadekrisen genom att ordna till sig 21-åriga vänsternian Mathilde Schäfer från Odense, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Nyköbing Falster har haft en tuff start på säsongen i Danmark. Det förväntade topplaget inledde starkt genom att slå Köpenhamn i första matchen, men sen har det blivit tre raka förluster för Falster. Något måste göras, så klubben öppnar plånboken och värvar in förstärkning.

Vänsternian Mathilde Schäfer ansluter med omedelbar verkan från Odense för att täcka upp på skadefronten. I laget saknas bland annat den viktiga svenska niometersduon med Johanna Westberg och Angelica Wallén.

Dessutom meddelade Johannas tvilling, Emelie Nykvist (tidigare Westberg), förra veckan att hon och maken Johan väntar barn och att hon inte kommer att spela mer den här säsongen.

– Johan och jag är mycket glada och verkligen spända över det här nya äventyret som kommer! Jag är också självklart lite ledsen över att inte få vara med och spela mer men jag ska försöka att stötta tjejerna så mycket som möjligt resten av säsongen, berättade Emelie Nykvist i ett pressmeddelande.

Så nu är det istället upp till en ung, lovande 21-årig vänsternia från Odense att bära vänsternia-manteln som både Johanna och Emelie har lämnat på planen tills vidare. Förhoppningsvis för Schäfer och Nyköbing så håller sig nyförärvet skadefri – då hon tidigare har haft problem med en allvarlig knäskada.

Debuten för 21-åringen väntas komma redan till helgen när Nyköbing tar emot undre halvan-laget Ajax Köpenhamn.