Danska OS-truppen presenterad – Jesper Jensen överraskar

Head coach Jesper Jensen of Denmark. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

På torsdagsförmiddagen offentliggjorde Jesper Jensen vilka spelare som kommer att utgöra det danska damlandslaget i OS. Det mest uppseendeväckande namnet är Mette Tranborg.

OS i Paris närmar sig med stormsteg och det har blivit dags för förbundskaptenerna att presentera sina trupper. På torsdagen tog Jesper Jensen ut vilka spelare som kommer att utgöra truppen i det danska damlandslaget.

Mette Tranborg är bland de 14 spelarna som har blivit uttagna, vilket kanske är något överraskande. Hon har nämligen varit borta med en korsbandsskada i snart ett år och har ännu inte gjort comeback. Ändå har Mette Tranborg, som har spelat 109 landskamper, fått den glädjande nyheten att hon ska med till sitt första OS.

– Mette Tranborg är inte uttagen som högernia. Hon är uttagen som försvarsspelare. Det är i försvaret hon kan bidra och göra en positiv skillnad. Det är viktigt att understryka. Samtidigt kan hon täcka upp lite på högerkanten om Trine Østergaard behöver en kort paus. Om Tranborg fortsätter den utveckling och formuppbyggnad hon är inne i kommer hon att vara helt redo för OS. Det tvivlar jag inte på, säger Jesper Jensen via Danska handbollförbundets hemsida.

En annan spelare som också har varit borta länge med en skada är Katrine Heindahl. Hon har dock återvänt till handbollsplanen och fått speltid i slutet av säsongen, vilket har lett till hennes uttagning till OS.

– Vi tror på att hon är redo. Hon spelade en halvlek i Final4 och är en av landslagets absoluta grundpelare. Hon är med för att vi vet att hon kommer att bidra väsentligt till laget, förklarar Jensen.

Nedan kan du se hela OS-truppen och de tre reserverna:

Målvakter:
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Sandra Toft, Györ ETO KC

Niometer:
Anne Mette Hansen, Metz Handball
Line Haugsted, Györ ETO KC
Mette Tranborg, Team Esbjerg
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Mie Højlund, Odense Håndbold

Mittsexor:
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Rikke Iversen, Team Esbjerg
Katrine Heindahl, Team Esbjerg

Kanter:
Trine Østergaard, CMS Bucuresti
Emma Friis, Ikast Håndbold

Reserver:
Michala Møller, Team Esbjerg
Helena Elver, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

Länk: Dansk Håndbold