Daglunds succécomeback efter 4 månaders frånvaro – 75% räddningar

Hanna Daglund från tiden i Skuru IK. Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån

Det svenska målvaktslöftet Hanna Daglund har den senaste tiden återvänt efter hjärnskakning och igår blev det fin comeback borta mot Århus.

I oktobermatchen mot Odense drabbades Hanna Daglund av hjärnskakning efter inte bara ett, utan två skott mot huvudet. Det var inte första gången hon drabbades, redan hösten 2013 missade hon matcher på grund av hjärnskakning och nu har hon haft en lång resa tillbaka.

Efter att ha varit på bänken både i ligan och EHF-cupen var det igår dags för riktig comeback. Daglund ställde sig mellan stolparna i den luriga bortamatchen mot Århus och gjorde succé. Hon kom in i den andra halvleken och landade på mäktiga 75% i räddningsprocent.

– Det var en riktigt härlig känsla att börja med ett par fina räddningar. Det gjorde att jag blev lite lugnare inombords men annars tänker man inte så mycket på det under matchen. Det var en jämn match och man måste fokusera på nästa anfall, säger Daglund till klubbens hemsida.

Viborg vann matchen med 25-24 och med Daglund tillbaka kan de ladda ordentligt för slutspelet. De är också kvar i EHF-cupen där de i helgen spelar returmatch mot Larvik i kvartsfinalspelet. Viborg vann hemma med 28-21 och har alltså goda chanser att avancera till semfinal.

Carin Strömberg gjorde också en fin insats mot Århus med sina fem mål.

Hanna Daglund är uttagen till det svenska ligalandslaget som samlas den 22-24 mars. Läs mer om det här:

LÄNK: Många spännande namn i ligalandslaget – här är hela truppen