Många spännande namn i ligalandslaget – här är hela truppen

Mikaela Mässing, H65 Höör. Foto: Nils-Åke Åkesson.

I mars månad samlas det svenska ligalandslaget parallellt med A-landslagets hemmamatch mot Serbien i EM-kvalet. På sin officiella hemsida presenterar handbollslandslaget nu hela truppen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Mellan den 22-24 mars kommer det svenska ligalandslaget att samlas för första gången 2018. Samlingen sker parallellt med att A-landslaget tar sig an Serbien i EM-kvalet. 24 mars spelar nämligen Sverige returmöte mot Serbien i Arena Skövde.

Den trupp som utgör ligalandslaget består av unga, intressanta spelare från primärt SHE, men det finns också ett par spelare från den norska och danska ligan. Truppen består av spelare utan A-landslagsmeriter, men som spås en fin framtid och mycket väl kan utgöra en del av det ordinarie landslaget i framtiden. Truppen bekräftas på handbollslandslagets hemsida.

Målvakter:
Hanna Daglund, Viborg HK
Jessica Ryde, FC Midtjylland
Jenny Sandgren, Fredrikstad BK

Vänstersex:
Kristin Ullén, VästeråsIrsta HF
Emma Rask, H65 Höör

Mittsex:
Jenny Södrén, Skuru IK
Thess Krönell, IK Sävehof

Högersex:
Mathilda Lundström, Skuru IK
Evelina Källhage, H65 Höör

Vänsternio:
Ulrika Olsson, Skuru IK
Mikaela Mässing, H65 Höör
Melissa Petrén, Lugi HF

Mittnio: 
Cassandra Tollbring, Larvik HK
Emma Lindqvist, H65 Höör
Ebba Engdahl, Lugi HF

Högernio: 
Elinore Johansson, Lugi HF
Sara Johansson, Randers

Förbundskapten för ligalandslaget är, precis som för A-landslaget, Henrik Signell. Därtill kommer Frenne Båverud att fungera som coach. Han agerar vanligtvis tränare i VästeråsIrsta HF.

– Det är de här spelarna vi känner är mest intressanta just nu och som har egenskaper som vi vill ha i A-landslaget. Samlingarna med ligalandslaget är till för att förbereda och göra ett kommande kliv till A-landslaget smidigare, säger Henrik Signell till handbollslandslagets hemsida.

Tanken är att ligalandslaget ska träna under torsdagen, fredagen och lördagen samt sparra mot A-landslaget på fredagen den 23 mars.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here