Champions Leagues längsta lämnar Larvik – klar för Esbjerg

Larvik HK. Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Det är vänsternian Kristine Breistöl som lämnar Larvik efter säsongen för danska Team Esbjerg. 24-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal som börjar gälla i sommar, skriver Larvik på sin hemsida.

ANNONS

Cassandra Tollbrings Larvik får se sig om efter en ny stor vänsternia till nästa säsong. Den rutinerade Kristine Breistöl kommer att spela i Team Esbjerg tillsammans med Ulrika Toft Hansen efter sommaren. Breistöl flyttade till Larvik 2012 från Baekkelaget och nu är det alltså dags för ny flytt.

Med sig ner till Danmark har hon väskan sprängfull av norska ligatitlar, inhemska cuppriser och två Champions League-silver. Vänsternian har även gjort en handfull landskamper för Norge.

Breistöl kommer bidra med hot i luftrummet för danskorna nästa säsong. Den 192 centimeter långa vänsternian är faktiskt hela Champions Leagues längste spelare, tillsammans med tyska Bietigheims Luisa Schultze.

24-åringen är även en vass försvarsspelare i mittlås eller som tvåa, vilket ger dubbelt hot. En bra värvning för Esbjerg som för närvarande ligger femma i Danmark.
För Larvik går det bättre. Laget har skakat av sig den usla säsongsinledningen och ligger nu tvåa i Norge.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here