Bundsens konkurrent slutar – rädd för fler hjärnskakningar

Johanna Bundsen. Foto: København Håndbold A/S

Den norska målvakten Marie Tömmerbakke avslutar karriären 25 år gammal på grund av rädslan för att återigen drabbas av hjärnskakning.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var förra sommaren som Marie Tömmerbakke fick en boll i huvudet på träning och ådrog sig en hjärnskakning. Hon gjorde comeback i Köpenhamn i december och har sedan dess spelat 10 matcher, bland annat som förstaval när Johanna Bundsen var borta på grund av just hjärnskakning.

Nu får det dock vara nog för Tömmerbakke. Oron att återigen drabbas övertar glädjen med handboll och 25 år gammal avslutar hon handbollskarriären.

– Jeg er forsat bange, når jeg skal ind på målet, og jeg bliver usikker. Alle på og rundt om holdet har gjort alt, hvad de kan for, at jeg igen skal være tryg ved at gå derinde, så føler jeg bare ikke, at det kommer til at fungere for mig, säger hon till Köpenhamns hemsida.

– Jeg ved godt, det er dårlig timing for klubben og holdet, når de er i gang med slutspillet, der bliver uden mig, men jeg er nødt til at gøre det for mig. Jeg har ikke kunnet koncentrere mig om håndbolden, fordi jeg var bange for, hvad der kunne ske, og hvis man ikke går hundrede procent efter skuddene, så redder man ikke.

Tömmerbakke kom från Oppsal IF i somras och sågs som en av norsk handbolls framtidsspelare på damsidan. Hon tog silver i U18-VM 2010 och blev nyligen uttagen i B-landslaget. Noterbart är att alla fyra svenska målvakter i danska ligan den här säsongen (Bundsen, Thörn, Ryde, Daglund) varit borta från spel på grund av hjärnskakning.

Frågan om hjärnskakningar har debatterats länge och frågan är om det inte till och med blir upp till IHF att arbeta med problematiken. Den finns på alla nivåer i handbollen, över allt i världen. Ska sporten kunna utvecklas krävs att vi kan erbjuda en säker miljö för utövarna.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here