Polmans säsong kan vara över innan den börjat

Polman i kamp med svenska Anna Lagerquist. Foto: MICHAEL ERICHSEN, Bildbyrån.

Danska Esbjergs storstjärna Estavana Polman kan ha spelat färdigt, och då har hon inte ens hunnit börja. En olycka på träning utan kontakt med motståndare kan ha ödelagt säsongen då det handlar om en befarad korsbandsskada.

Det var den danska tidningen JydskeVestkysten som först rapporterade om olyckan. Polman blev världsmästare med Nederländerna i december. Hon fyller 28 år nästa vecka och skulle precis inleda sin åttonde säsong i Team Esbjerg.

Hon har under sin tid i klubben gjort stora avtryck och varit en ledande spelare i det danska lag som vunnit ligan de två senaste säsongerna. Det är inte första gången hon har problem med ett av sina knän. Polmans högra knä har tidigare varit en jobbig följetong för henne och nu fruktar nederländskan att det kan vara korsbandet som slitits av.

”Nu har det gått lång tid sedan vi fick spela handboll på grund av corona, så jag såg verkligen fram emot att spela handboll med full styrka igen. Nu måste vi se hur långt mitt avbrott blir. Förhoppningsvis är det en mindre sak”, säger hon till tidningen som snappade upp Polman på väg till sjukhuset för magnetröntgen.