Anna Lagerquist matchvinnare för Nykøbing Falster

Anna Lagerquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Pokalsegrarna från Nykøbing Falster vann också återstarten i ligan. Anna Lagerquist som välförtjänt höjde cupbucklan i helgen var bäst på planen när NFH manövrerade ut nykomlingen Ålborg.

Lagerquist snurrade upp försvararna gång på gång, var statistiskt oöverträffad med sju mål på sju avslut.

Majoriteten av NFH-målen hade svensk avsändare. Angelica Wallén följde upp sin fina finalhelg med fyra nya fullträffar och Emelie Westberg var bland annat säker straffskytt och gjorde totalt fem mål.

Allt till mindre glädje för Ålborgs Emma Friberg som höll nivån uppe mellan stolparna men ändå fick släppa gästerna till behagliga 28–21.

Viborg bytte tränare efter en knackig säsongstart. Resten av hösten gick så bra att Jakob Vestergaard som tog över nu kommit överens med klubben om två års förlängning på kontraktet. Efter Vestergaards ankomst har Viborg tagit tio av 16 möjliga poäng, inklusive de två som stod på spel i den tajta matchen mot Århus.

Hemmalaget vände efter paus, vann till slut med uddamålet och såg till att närma sig sina jylländska motståndare också i tabellen där sexan och sjuan skiljs av blott en poäng.

Team Esbjerg försvarade sin position bland topp fyra och kom bra hem från den korta resan till Herning-Ikast.

Första omgången av vårserien fortsätter med blickarna riktade på toppmötet och finalreprisen mellan Köpenhamn och Odense torsdag kväll.

HTH-Ligan 2 januari
Herning-Ikast HB–Team Esbjerg 23–26 (11–12)
Esbjerg: Clara Monti Danielsson 1.
Viborg HK–Århus United 25–24 (10–14)
Viborg: Carin Strömberg 3.
EH Ålborg–Nykøbing Falster HK 21–28 (11–14)
NFH: Anna Lagerquist 7, Emelie Westberg 5 (2), Angelica Wallén 4.