Jenny Carlson om operationsbeskedet: ”Tufft just nu men det är för det bästa”

Jenny Carlson. Foto: PalmePhoto

Efter klubbytet hann Jenny Carlson komma igång i Ringkøbing. Sedan hennes kroniska tarmsjukdom brutit ut med kraft igen väntar ännu ett ofrivilligt speluppehåll. – Det är tufft just nu, tråkigt att behöva avbryta säsongen, säger hon till Handbollskanalen.

Beskedet att Carlson måste genomgå en rad operationer det närmaste halvåret för att få bukt med sjukdomen såg nyss offentligt ljus.

Danmarksproffset har fått tackla utvecklingen men känt på sjukdomsläget under många år.

– Jag har haft det i fem år och varit sjuk på det här sättet två gånger tidigare. Innan jag bytte till Lugi hade jag två dåliga somrar och fick åka hem från ett U-VM i Kroatien.

Hur mår du nu?

–Det har varit dåligt i några månader, jag har kunnat träna på men ingen av medicinerna jag fått har hjälpt. Man hoppas på nästa medicin, och nästa. Nu har jag legat inne på sjukhus i någon veckas tid. Beskedet kanske inte kommer chockartat men det är tufft att få det svart på vitt.

Vad vet du om operationerna som väntar?

– Det blir tre operationer under ungefär sex månaders tid. Däremellan kan jag leva normalt, och får ha en stomipåse. Det kommer att bli en omställning som person och människa.

Carlson gör det första ingreppet om en vecka i Danmark.

– Familjen kommer ner, jag har min pojkvän här och vännerna i laget, säger hon.

Träningen kan niometaren i någon mån hålla igång under uppehållet. Nästa säsong är ett realistiskt mål för en återkomst på handbollsplanen – i Ringkøbing.

– Det är det som är målet med att göra operation, att jag ska bli fysiskt aktiv igen.

– Jag trivs här och det kändes som en bra nivå för mig i den danska handbollen, säger Carlson till sist.