Ålborg med mäktig markering – Emma Friberg stängde igen efter paus

Emma Friberg. Foto: Simon Knøsgaard/EH Aalborg.

Nedflyttningshotet hängde tungt över lagen i tisdagsduellen. Det gör det fortfarande. Den stora skillnaden var att EH Ålborg vände på steken kring strecket och skickade ner Ringkøbing HB i botten. Emma Friberg stod en utmärkt andra halvlek i vinnarlaget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Säsongens första möte slutade 23–23, det andra nådde halvtid med 12–12 på tavlan. Sedan var det emellertid slut på rysaren, Ringkøbing som hade matchboll för att säkra kvalplats slog den i nät på fel sätt och fick lämna plats för motståndare på betydligt högre nivå.

Svenskintressen fanns i båda lag, även om Ringkøbings Jenny Carlson är indisponibel.

Hennes tidigare Lugi-kollega Emma Friberg var i högsta grad med. Som enda reella målvaktsalternativ i Ålborg kom pausen välbehövligt efter ett fåtal räddningar.

Någonting i paussnacket, mer samspelt försvar, stressade motståndare, helt enkelt mer alert positionsspel eller en kombination blev avgörande i andra halvlek.

Plötsligt var Friberg omutlig, sträckte ut och nådde ner på kontringar. Efter fem motade bollar var räddningsprocenten acceptabel totalt sett och Ålborg kopplade greppet med 19–14.

Med bara fem insläppta mål efter paus var saken klar, iallafall för kvällen. Friberg räddade 48 procent av skotten, Laura Damgaard blev bästa målskytt (sex mål) och Ålborg höll sin värsta konkurrent i schack med 25–17.

I den sista omgången, nästa onsdag har Ringkøbing på 14:e plats den absoluta måstematchen mot elvan Skanderborg. Ålborg kan avgöra på egen hand men lär få mothugg av Silkeborg-Voel som är inblandat i striden om slutspelsplats.

Ringkøbing Håndbold–EH Ålborg 17–25 (12–12)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here