11 svenskmål när Håndbold vann Köpenhamnsderbyt

Linn Blohm. Foto: Dan Eugen Nielsen/København Håndbold

Förutom VM-matcher så spelades det ett ligaderby i danska huvudstaden igår. På ena sidan stod topplaget Köbenhavn Håndbold med svenskarna Jenny Alm, Linn Blohm och Hanna Blomstrand. På andra sidan stod kämpande Ajax Köbenhavn.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Mötet hade alltså en klar favorit med fjärdeplacerade Köbenhavn Håndbold mot tolvan Ajax. Och det blev den klara favoriten som skulle ta hem segern, men inte före att Ajax skapat lite huvudbry i början. Efter sju minuter ledde nämligen bortalaget med 3-1. Då började svenskorna att länka ihop poänggivande anfall.

Först var det Jenny Alm som agerade framspelare till Andrea Hansen som reducerade. Sen kvitterade Alm själv innan det var dags för Hanna Blomstrand att assistera Hansen till ledning 4-3. Men Ajax gav sig inte och hängde med upp till 7-7.

Då klev Hanna Blomstrand fram och satte 8-7 efter 17 minuter. Och därefter var det ångvälten som gällde från favoriterna. När halvtidsvisslan lät hade hemmalaget ledningen med 17-9.

Svensklaget vann sen matchen med klara 33-20. Målbäst av svenskorna var Linn Blohm som satte fem av fem från linjen. Jenny Alm hittade fyra mål i ett av hennes sista derbyn och Hanna Blomstrand fick in två.

Segern gör att svensklaget, med en match mindre spelad, bara är två poäng bakom Team Esbjerg på tredjeplatsen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here