Konrad Rasmussen förlänger med Ystads IF

Konrad Rasmussen. Foto: Samir Popaja / Ystads IF

Nu står det klart att huvudtränaren Konrad Rasmussen för Ystads damlag förlänger med ytterligare tre år efter innevarande säsong. Ystads IF meddelar att vad som från början var tänkt som en tillfällig ettårslösning blir istället ett fyraårsuppdrag.

Damlaget i Ystads IF spelar till vardags i Allsvenskan och ligger för tillfället trea i tabellen. Huvudtränaren Konrad Rasmussen förlänger nu med ytterligare tre år efter innevarande säsong.

– Det känns oerhört kul att Konrad valt att fortsätta som damtränare i Ystads IF. Han har på kort tid tillsammans med övrig ledarstab gjort ett fint jobb med gruppen och är väldigt omtyckt. Konrad har ett stort driv och engagemang och är en föreningsmänniska ut i fingerspetsen. Han har både spelat och jobbat på elitnivå och vet vad som krävs av både spelare och ledare för att nå dit, säger Michelle Fyhr Seifert, sportsligt ansvarig för flick- och damverksamheten och fortsätter:

– Att vi skriver tre år ger också en trygghet både till gruppen och vår satsning då vi ser detta på lång sikt. Vi ska tillsammans inte bara sikta högt med damlaget utan utveckla hela tjejverksamheten och ge alla tjejer de bästa förutsättningar man kan få för att nå så långt som möjligt.

– Efter att jag fått tid av ledningen att grundligt tänka igenom deras förslag så känns det rätt och framförallt kittlande att få vara med och styra resan som är påbörjad för YIF dam. Det är smickrande att få frågan och det gör mig stolt. Tiden med tjejerna, Philip, Matti, Kenneth och Michelle har varit rolig och givande och starkt bidragande till mitt beslut, säger Konrad Rasmussen till klubbens hemsida och fortsätter:

– Att få vara en del i att fortsätta bygget för tjejer inom handbollen i Ystad, förändra förutsättningarna och förhoppningsvis sätta YIF på handbollskartan i Sverige, driver oss alla i ledarteamet starkt. Det är spännande och ger energin för arbetet som krävs. Jag ser fram emot att långsiktigt över tre år ta steg för steg framåt med YIF dam

Länk: Fantastisk fortsättning!