Josefin Johansson: ”Vi litar på varandra”

Josefin Johansson. Foto (arkiv): Lennart Månsson/Bildbyrån.

Eskilstuna Guif fanns överst inför bortamatchen mot Tyresö Handboll. I den tajta tabellen var det en större bedrift att försvara serieledningen ytterligare en omgång. – Vi gör en väldigt bra match, Tyresö är ett av de tippade topplagen, sade Josefin Johansson.

Guif vann med 24–22, bland annat tack vare Johanssons urladdning. Storskytten krutade in tio bollar i Tyresöhallen.

– Det gick bra, framförallt i första halvlek. Sedan gör jag inte lika många mål i andra, men vi har många som kan gå dit i anfallen, sade hon till Handbollskanalen.

Till den senare kategorin hörde definitivt Mia Lagumdzija med fyra av gästernas fem sista mål. Bland annat 21–22 som tog Guif tillbaka i ledning efter 54 minuter och 22–24 med bara 30 sekunder kvar på klockan.

– Vi gör en krigarmatch, men det känns som att vi får stopp på dem bättre i andra halvlek. Vi löser deras offensiva försvar med starter och tryck kan vi komma in bakom deras center.

Ni behåller serieledningen en vecka till, toppstriden är tajt?

– Ja, verkligen. Det känns som alla slår alla och det blir nästan inga storsegrar. Vi har till exempel vunnit fler uddamålssegrar, sade Johansson.

Men fem av sex segrar pekar på att ni funnit trygghet i spelet?

– Ja, det känns som att vi litar på varandra, får dit bollen och kan vinna jämna matcher. Det är en styrka. Sen kan vi få ännu bättre flyt i spelet, komma i mer kontringar och göra betydligt fler enkla mål.

Eslöv och Hellton med tiomålsskyttar
En annan tiomålsskytt, Eslövs Filippa Sarenbrant såg till Skånelaget åkte hem från Stockholm med säsongens andra seger. Det gick ut över GT Söder som börjar rota sig i mitten av tabellen, sjunde plats med sex poäng.

Skånela slog och gick om Spårvägen efter en tät uppgörelse där bortalaget föll efter måltorka de sista fem minuterna. Veronica Wislander och Alexandra Schaerlund punkterade tillställningen till segerjubel i Vikingahallen.

Ida Holm är ständigt svårstoppad och fick med sig IF Hellton på målfesten med 35–27 borta mot Drott Halmstad. Matchen ändrade karaktär efter paus, Hellton gjorde tio och 25 mål i respektive halvlek och Holms totalt tio nätkänningar visade vägen till andra plats i tabellen.

Allsvenskan 3 november
HK Drott Halmstad–IF Hellton 27–35
Skånela IF–Spårvägens HF 27–25
GT Söder–Eslövs IK 22–25
Tyresö Handboll–Eskilstuna Guif 22–24

Tabell >>