CL Lördag: Rhein-Neckar Löwen fick tyst på Veszprem

Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Ett besök i Veszprems häxkittel brukar sluta med oförrättat ärende för Rhein-Neckar Löwen. För en gångs skull  kunde de tyska gästerna ryta högst till seger med minsta möjliga marginal, 29–28.

Rhein-Neckar Löwen ledde i paus tack vare kvalitet i målvaktsspelet från Andreas Palicka. Veszprem slog tillbaka med hög effektivitet den första kvarten av andra halvlek.

Nästa sväng skapade gästerna med sju-mot-sex som fick Veszprem att se osäkert ut igen.

Det blev en ännu en uddamålsaffär för det hårt prövade ungerska stjärngänget och efter två segrar under den pågående tränarrockaden fick David Davis slicka i sig en förlust i sin hemmapremiär i Champions League.

Avslutningen, där Veszprem fick bättre fart med mål i öppen kasse höjde stämningen till kokpunkten. Mikael Appelgren fick kasta sig tillbaka på planen för att avvärja kvittering när halvannan minut återstod. Rhein-Neckar Löwen behöll bollen, under passivhot in i slutminuten och Andy Schmid vispade iväg segermålet.

Efter två inledande segrar har Meshkov Brest fått rätta in sig i ledet med fyra raka förluster. Det placerar det vitryska laget i blickfånget för Kristianstads möjligheter på en krånglig väg till avancemang.

Kristianstad knaprade in en poäng under lördagen, det skiljer fortfarande tre trots Brest´ odsiktubala förlust borta mot Vardar. Det var jämnt skägg halvvägs i Skopje innan Vardars hemmapublik och större resursbank samverkade till ett slagkraftigt språng. Igor Karacic tog i från tårna i skyttet till personligt CL-målrekord, elva strutar från Vardars spelfördelare.

Champions League (grupp A) 3 november
RK Vardar–Meshkov Brest 30–23 (14–14)
Telekom Veszprem–Rhein-Neckar Löwen 28–29 (12–15)
Veszprem: Andreas Nilsson 1; RNL: Jesper Nielsen 1, Jerry Tollbring 1.