Huddinge förlorade mot Kärra – en match närmare nedflyttning

Maria Sundin. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Att bara tillåta 18 insläppta mål från Huddinge HK var sista steget för Kärra HF till total tredjeplats i Damallsvenskan. Huddinge får desto mer nerv nästa söndag, efter ännu en förlust är laget piskat att åtminstone ta poäng av Boden Handboll för att undvika nedflyttning.

Den sista matchen i den näst sista omgången gick tabell- och tipsenligt till Kärra med 26–18 på bortaplan. Bra träff från hela elva olika målskyttar bidrog till de stora siffrorna. Även om Huddinge hängde med hyfsat till 6–9 efter 20 minuter var det slut på det roliga när Alma Mikaelssons linjespel och Maria Sundins kantlägen gav utdelning närmare paus.

Huddinge var avhakat och ännu en möjlighet att skrälla sig över strecket gick om intet. Tungt för hemmalaget där femmålsskyttarna Isa Ljugholm, Nathalie Skogäng och kompani bara har 60 minuter kvar på sig att komma undan i streckstriden.

Samtidigt har Boden en liten förhoppning kvar om att nå direktplatsen så det blir ingen raksträcka i Boden Energi Arena i omgång 26. För att Huddinge ska klara uppgiften krävs dessutom en poäng mer än Skånela IF som avslutar hemma mot Tyresö Handboll.

Kärra å sin sida har seriens bästa formkurva för närvarande och blir trea oavsett hur resultatren tickar in om en vecka.

Huddinge HK–Kärra HF 18–26 (9–16)