Helsingborg plockade viktiga pinnar i toppen

Linnea Thulin. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRN / COP 261

Det var en oerhört jämn toppmatch i damernas allsvenska när OV tog emot Eslöv. Men hemmalaget drog det längsta strået och vann med 25-24 (12-13). Nu hakar OV på Eslöv i toppen. 

Eslöv hade sprungit ifrån Helsingborg med tre poäng om de vunnit igår, vilket är stora summor i årets allsvenska. Men OV lyckades fälla de gulsvarta i matchens slutspurt och fick med sig två viktiga pinnar.

Det var annars gästerna som kom in i Idrottens Hus och roffade åt sig ledningen med 3-0 som den där kompisen som kommer in och börjar rota i kylen innan hen hunnit hälsa. Men OV tog en time out och sa till kompisen på skarpen. 0-3 blev till hemmaledning 6-3.

Eslöv vände tillbaka genom Anderssonarna, Nathalie och Amanda, och gick till halvtid med ledningen 13-12. I den andra halvleken skulle det fortsätta att så jämnt det kan bli.

Den sista kvarten skiljde det endast ett mål mellan lagen fram till sista minuten. Vid ställningen 24-24 smällde Ellinor Fahlstedt in 25-24 till OV, innan hon smällde till sig ett rött kort i försvaret efter. Eslöv lyckades inte hitta nätet och Helsingborg kunde vinna.

Eslöv ligger därmed kvar på andraplatsen – ett poäng före femman Helsingborg.

Tabell >>

Matchprotokoll >>